Välkommen!

Välkommen till världen, lille Alfred, född idag, lördagen 14 april 2012.
Idag har jag fått ett till barnbarn. Då är jag en tvåbarnsfarmor, tror jag visst! Eller dubbelfarmor. Det är en stor gåva att få barnbarn, precis som det också var en gåva att få sina barn.
Idag har jag passat mitt första lilla barnbarn. Först fick jag åka hem från landet bara. I rekordfart packade jag och fixade med vattnet och elen och all mat. Kisse var snäll och kom in när jag ropade. Resan gick bra. Inte särskilt mycket trafik. Tur att jag blev förvarnad om snön. Konstigt att åka från nästan snöfri tomt i Norrland och bli mött av jättemycket snö och modd i Stockholm.
Tur att faster kunde komma och passa Tuva först. Tuva och jag gick ut i snön och gungade – ungade – vilt och hälsade på kisse hemma hos mig och köpte en docka i leksaksaffären. Hoppas den passar. Kanske behöver storasyster en egen bebis att passa på. En vante försvann på vägen. Jag får gå samma väg tillbaka, med omvägen förbi kvartersbutiken. Att jag är trött betyder bara att jag kommer njuta sängen bättre i natt hoppas jag.
Tänk att jag är farmor igen. Till en alldeles ny liten pojke. Å, vad roligt! Grattis till föräldrarna. Hurra vad de är bra!

Och ja, jag hittade vanten trots att det var mörkt ute. Jag letade, precis som i sufihistorien om Nasrudin som tappat sin nyckel i ett mörkt hus, men som letade ute, i ljuset. Hoppades att det var i lampornas sken den skulle ligga, så jag skulle hitta den lätt. Och nej, den låg i skugga. Men jag hittade den ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.