Lätt! Och svårt.

Alltså, även om klockan bara är sju på morgonen, är det lätt att vakna här på landet. Det känns inte konstigt alls. Jag kom hit igår eftermiddag, efter en resa med lite trafik på vägen norrut. Vem vill åka norrut mot kyla och snö mer än jag? Även om det mesta är snöfritt här, finns snön kvar i norrlägen och skugga. Isen ligger kvar på sjö och älv. Små, små knoppar av bellis och scilla är på väg upp.
Jag lyxar till mig och eldar i både element och kamin. Jag öppnar hela huset, även om jag bara ska vara här några dagar. Jag vill njuta av hela mitt hus. Vara i alla rum. Sova i min egen säng uppe i sovrummet.
Årets bekymmer med huset är att garaget behöver nytt tak och sista fasaden, norrgaveln, behöver målas och det ruttna bytas ut, där hästmyrorna antagligen bor kvar. Trist. Fönstret i sovrummet behöver också bli utbytt. Tre stora kostnader. Hur ska jag klara det? Jag vet inte. Jag kan tyvärr inte göra så mycket själv. Och jag behöver hjälp med att skrapa färg och måla, för jag har fortfarande ont i armarna. Bara att komma hit alltså!
Jag är här nu för att få ordning på det hela. Hoppas takläggaren och fönsterfirman kommer. Hantverkaren som kan sätta upp en byggnadsställning, får jag själv gå till.
Idag ska jag åka till stan och handla. Det blir kul att se förändringarna där. Snart kommer tågen köra, det blir enklare att komma på besök då.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.