Bettskena.

Jag har en bettskena numera. I flera år har jag haft huvudvärk ofta. Jag trodde det berodde på synen. Skaffade glasögon och det blev en liten bättring ett tag. Sen kopplade jag ihop huvudvärken med outtalad ilska. Och det stämde delvis. I tider av pressat liv blev allt värre. Och jag hade fortfarande huvudvärk.
En klok kvinna sa att även om jag förändrade mitt liv, så var kroppen van vid att pressa ihop och såna vanor är svåra att förändra. Dessutom var det ju på natten jag pressade ihop tänderna mest.
När jag bitit sönder två-tre tänder under en kort tid kände jag att jag var tvungen att göra något åt det här. Tandläkaren bekräftade att jag faktiskt hade slitskador på tänderna. Det hade ingen tandläkare sagt innan jag frågade.
Nu har jag haft bettskenan i fyra-fem månader. Den var bökig och ovan att ha i övre tandraden först. Kräver lite pyssel. Ska ligga i vatten på dagen. Jag känner att käken flyttar sig och finner ett nytt, bättre läge. Jag är glad för min bettskena. Jag har mer sällan huvudvärk idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.