Lunch med en mycket kär gäst.

Jag har planerat i flera veckor för att laga lunch till idag. Jag får en gäst. Det är en kvinna som känt mig i många år och har hört det mesta och stått kvar ändå.
Jag ska göra laxpudding. Jag har provlagat den för ett tag sedan. Efterrätten blir den godaste körsbärspajen jag vet. Fast… det var inte bara moreller från sista skörden i huset i frysen. Det var hallon med från Norrland. Hm! Det får gå ändå. De är mörkröda båda två. Kan hallon och moreller gifta sig med varandra? Så här brukar det vara med mina matlagningar. Något blir annorlunda. Jag står ut med det. Det är spännande att laga mat då. Vad ska bli oförberett annorlunda? undrar jag jämt.
Nej, nu ska jag börja skala potatisen. Och göra äggstanningen. Och skära.
Jag dansar i köket idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.