Frustrerad! Irriterad!

Vi hade en extra studiedag på jobbet idag. Istället för att jobba med eleverna, fick vi lärare sitta och prata om LPP och annat trist. Ja, jag tycker det är sååååå tråååååkigt!
Ny läroplan återigen ställer nya krav och så ska jag bara göra om mig och tycka om det. Nä, ingen kan ställa DET kravet på mig. Att jag måste jobba efter det är en sak. Tjänstemannakravet. En annan att tycka om det, det faller som tur är inom min egen njutning och skapandelust att avgöra.

Vandringslusten kommer när det går mot vår. Tänk, nu är det redan den sjätte veckan i år. Granen blev utkastad igår. Jag har lust att rensa i alla garderober. Jag får verkligen hålla i mig för att inte göra sånt. Och snabbt går lusten över med. Efter några skälvande sekunder inser jag att det inte är det jag vill med livet just nu. Men hur länge ska jag jobba kvar där jag är? Just nu är jag mindre och mindre talpedagog. Mer och mer specialpedagog och jobbar med läs och skriv och PU, ÅP, UP och sånt. Är det vad jag vill? Jag tror inte det. Och jag känner mer och mer krav på mig att jag ska göra annat än jag gör eller mer än jag gör och det är inte kul, när jag gör så gott jag kan. Undrar om någon vill byta jobb med mig? Nä, jag trodde väl det! Jag har mindre och mindre inflytande på jobbet. Och det är en av de största trivselfaktorerna. Att ha en känsla av inflytande. Att känna sig behövd och vara viktig med. Och jag vet de vill ha mer av mig där. Men hallå! Jag har inget mer att ge än jag gör. Och de goda cheferna har kommit och gått. Jag orkar inte med nya chefer och rektorsområden.

Jag har varit med om Lgr69 som elev. Lgr80, Lpo94 och nu Lgr11 som lärare. Jag är ingen skrivbordsmänniska och att lära nytt tar alltid tid för mig, långsam som jag är. Och när andra säger åt mig vad jag ska göra, ja, då händer något i mig… Jag säger inte vad. Jag har bara inte ork till att vara positiv. Jag kanske ska träna på att vara tyst i stället. Och jag lovar: medan jag har skrivit det här har jag inte öppnat munnen en enda gång!
I kväll grymtar jag skrivande. I morgon är det fullmåne. Då kommer jag öppna munnen och yla rätt ut mot månen! Jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.