Jag vill veta mer om utgrävningarna i Iran.

Vilket intressant tv-program det var nyss på svt1. Det handlade om utgrävningar i södra Iran, vid floden Halil. Jag sitter som klistrad och tittar och fascineras över konstnärligheten i byggnader och krukor och annat de funnit där. Jag imponerades av utgrävningsledarens lugn och vilja att utbilda lokalbefolkningen i både utgrävningsteknik och historia.
I söndags var jag på Medelhavsmuseet. Jag gick aldrig in då. Det räckte att vara på caféet och i museiaffären. Nu blir jag mer nyfiken och tänker att jag vill gå dit igen och betala inträdet för att få se mer av konstskatter därifrån.
Om det var jag som bestämde, så hade det varit fortsatt gratis inträde på museerna. Det är verkligen viktigt att sakerna blir sedda. Trots att det var en söndag, så var det mycket ödsligare i lokalerna, än det var i höstas, när det fortfarande var gratis inträde. Vilket är bäst? Att några få går på museer eller att många går dit? Nästa val tänker jag helt klart rösta på partiet som säger: Gratis entré till museerna.
Ju fler som känner till vad som finns, desto fler kan känna vördnad inför gångna tiders konst och civilisationer.

4 svar på ”Jag vill veta mer om utgrävningarna i Iran.

  1. Hej du!
    Jag såg själv en bit av programmet och jag håller med dig om att det var helt suveränt, tänk om de kunde visa mer sådana program…

  2. Ja, och att folk gick där och grävde själva och hittade dessa krukor var spännande. Undrar vad de tänkte då egentligen.

  3. Området heter Jiroft. I Iran säger man att skatterna är mer värda än landets oljetillgångar! Du kan få mer info på Goggle. Sök bla på Saudi Aramco World: What Was Jiroft?

  4. Hej Anita och tack för informationen. Jag tror ju inte att skatterna är värda mer PENGAR än landets olja. Då ska det ju finnas en marknad. Men att fynden är OVÄRDELIGA är ju en annan sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.