Sista lovdagen för denna gången.

Vinterbonat fönster i Norrland.
Vad har jag fått gjort och vad finns kvar att göra? Jag vaknar tidigt denna söndagsmorgon. Jag känner saknaden gny i mig. Har en oro med. Jag har oftast en oro i mig dagen före jobbet efter en längre ledighet. Så är det bara. Mer eller mindre. Och mer nu. Vad kommer jag tillbaka till? Det är en berättigad fråga som besvaras i morgon.
Jag har mina listor att titta på och jag har faktiskt fått en del gjort: vilat, läst, träffat de jag hade planerat träffa utom två, sorterat ut grejor lite, översatt lite, läst dikter, sett på dansk tv, sett Gökboet med dansgruppen Bounce, funderat på vad jag vill göra den närmaste tiden. Jag har ätit när jag varit hungrig och varit vaken mitt i natten rätt så många gånger. Känt mig både ensam och fri. Egentligen är det som står på listorna det som jag vill ska bryta mot vardagslivets vanliga göromål, som tvätt och disk. Jag har inte gjort klart kaklingen i badrummet och satt upp listerna i köket. Inte målat element. Jag har inte rest norrut till fritidshuset. Jag har inte skrivit ut sångtexter än som jag tänkte. Jag har inte sytt någon klänning som jag tänkte. Men överraskande nog övat nytt på pianot! Jättekul!
Granen får stå ett tag till, den är fin fortfarande. Det får vara jul fram till lördag i år.
Bilden är från köksfönstret i Norrland.

2 svar på ”Sista lovdagen för denna gången.

  1. Hej röda tanten!
    Satt och letade lite på sidorna om tal o språk….hittade dig! Vad roligt och bra du skriver!

    Med vänlig hälsning Mimmi (på förskolan)

  2. Hej Mimmi! Tänk att du fann vägen hit helt av dig själv. Tack för berömmet. Kul att se dig här! Välkommen igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.