Jag vill vila nu.

Jag kommer hem sent från jobbet idag. Har jobbat en mastodontlång dag från 8 till 18 utan mer än ett par kortare raster med jobbprat mest. Nu vill jag inte ha något ljud i öronen heller. Ja ja… tinnitusen i ena örat går inte att välja bort.
Jag tittar igenom tv-programmen på kanalerna jag har. Tänk att trots så där en tjugo kanaler, så är det inget som lockar mig. Faktiskt rätt så skönt. För då kan jag göra annat. Inte planera för morgondagen bara. Jobbet har fått sitt för idag. Jag lägger mig nog i sängen och läser istället. Och somnar jag, gör det inget. Jag vill ha min egen tid nu. Ända tills i morgon. Då blir jag slav igen.
(Ps/ Det sägs att pedagog betyder slav. I Wikipedia står det: ”Skolväsendet i Aten hade inte samma statliga förankring, där en slav med titeln pedagog assisterade vid undervisningen och hämtade barnen om morgonen till skolan från hemmen.” )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.