Njutningsdag.

beskrivning

Tänk vad en ledig dag kan göra för livsnjutningen. Jag gjorde sånt som stod på ”att göra-listan”. Åka till graven och se till den inför hösten. Gå ut i skogen och plocka svamp. Handla till söndagsmiddagen.
Jag har inte plockat svamp till mig själv, med mig själv, på flera år. Jag njöt verkligen att stå i den tysta skogen och bara höra… tystnaden, ja förutom min egen tinnitus då. Jag visste inte om jag skulle känna igen svampen, efter så lång tid borta. Plötsligt såg jag att jag stod i en hel ring av höstkantareller. Vilken lycka! Jag kunde hitta svamp! Sakta gick jag runt och lät ögonen scanna marken. Jag hittade lite taggsvamp med. Ikväll blir det rostat bröd med svampstuvning och egenodlad tomat till. Mums!
Efter skogen åkte jag till polariteten till skogen: stormarknaden. Vilka kontraster. Nå, nu har jag nästan allt jag behöver till söndagsmiddagen i morgon.
I kväll njuter jag friden. Städar kanske. Firar:
Lilla Tuva har lärt sig att gå idag. Gullunge! Du är bäst! säger farmor!

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.