Hästmyror.

Jag önskar jag kunde skriva om mer uppbyggande saker. Men istället handlar det mer om rivning och vad som finns under ytan av saker.
Kanske är hus som människor, eller är människor som hus.
Jag har ett gammalt hus som jag håller på och renoverar sen elva år tillbaka. Jag blir aldrig klar, hela tiden kommer det upp nya utmaningar, svårigheter och det är som ett isberg, bara toppen sticker upp och under ytan döljer sig resten av isberget. Isberget är problemen i det här exemplet då.
Jag hade som plan att måla nordsidan av huset i sommar, men sen gick veckorna och det blev inte så. Hantverkaren skulle byta bräder och isolering under fönstren på husets nordsida innan och i förrgår satte han igång. Och vad hittade vi då där? Jo, fler hästmyror. Inte vad jag ville finna. Jag anade mer problem och han fick ta bort en till bit på västsidan, och där var brädorna än mer multnade och då grät jag.
Sen ringde jag försäkringsbolaget och Anticimex och på fredag får jag veta om det kan bli ett försäkringsärende av det hela. I annat fall vet jag inte vad jag gör.
Jag vet att hästmyrorna vill bosätta sig i det fristående garaget med. Jag har en mångårig kamp mot myrorna här. Jag skulle vilja säga att kampen lönar sig, men det kan jag inte än. Tyvärr. Jag vet att vi är många som är drabbade av myror av olika slag i hela landet. Hoppas du lyckas bättre.

Hästmyror är lömska, för de rör sig antingen ensamma eller i par, inte i flock. De är mer aktiva på natten än på dagen. Huvudet är helt svart. De syns inte, men kan finns bakom byggda väggar och och skadorna syns oftast inte förrän det är försent. Om man inte river murket trä då. De bor i murkna stubbar med. Hittar du drottningen, döda den direkt, gör inte som jag, jag stod chockad och lät henne komma undan. De har ett huvudbo där drottningen finns. Hon är ett par-tre cm stor med vita vingar. Hon producerar ägg. Sen finns ett antal satellitbon. Där föds nya hästmyror upp. Försvinner drottningen, försvinner satellitbona med om jag förstår saken rätt.

Skriv myror i sidan i sökrutan, så hittar du fler inlägg jag skrivit om dessa om du är intresserad av att veta mer. Det är som en följetong. Fast ingen rolig läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.