Mysterium? Inte längre!

krustadform    Jag håller på med att sätta in nya bilder på blått band-porslin som jag samlar på. Jag har precis fått hem en del från Holland av alla ställen, som säljaren kallar krustadform. Jag har ingen anledning att betvivla det, för jag har ingen aning om vad en sån är och har inte sett någon på bild heller. Jag läser i priskuranten att krustadformen var tillverkad mellan 1936 och 1946. Och var 11 cm i diameter. Den här är 7,5 cm i diameter och 3,5 cm hög. Den är enligt stämpeln tillverkad i september 1958. Och har ett djuptryck ELDFAST C. Detta är inget mysterium längre. Jag hittar krustadformen på bild och i en lista i priskuranten över ugnseldfast gods 1955. Då fanns den sen tills Blått band utgick. Tja, så var det med det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.