Tänka på allt man ska göra eller göra saker utan att tänka?

Helgen stundar och snart ska jag åka hem. I huvudet planerar jag för att packa och åka hem redan. Egentligen är nedräkningen tills dess värst. Jag har en lista att gå efter så att jag får gjort det jag vill först. I morgon ska jag åka och titta på en lapptekniksutställning. (Snopet nog var den över.) Och gå på loppis. Och kanske köpa en liten katt. Igår slängde jag sopor på sopstationen. Och där fick jag komplimanger att jag är snygg av en man som jobbade där och som hjälpte mig att sortera skräpet. Kul! Sånt är ju fint att få höra. Bilen ska städas och tvättas. Jag har lite målningsjobb i nedre hallen att göra och renoveringstapet att sätta upp. Bra om jag gör det. Jag ska ta kort av källaren och skicka till något tv-program som håller på med byggen och renovering. Man kan inte får mer än nej till att få vara med där. Källaren här i huset är ett sorgligt kapitel. Men det finns ju goda förutsättningar för att göra något bra av den. Få igång bakugnen t ex. Göra ett träningsrum. Vedhuggningsplats. Cykelstall. Spa med bastu. Förråd. Sopsorteringsplats, istället för hallen uppe. Bygga om avloppet i golvet. Få bort gamla oljepannan och laga hål i golven. Sätta gångjärn på innerfönstren, så att de inte faller ner i golvet och går sönder om och om igen. Få bort lackfärgen på väggarna och måla om. Skaffa en tvättmaskin som inte läcker så fasligt mycket. Renovera det gamla skåpet från tiden då det var järnaffär där. Nej, inget blir gjort där på ett bra tag till. Jag bara drömmer… Nå, jag ska hem snart. Jag ska sluta fundera nu och sätta igång och göra mina saker istället!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.