Småpyssla eller sågpyssla?

Så här ser sågbocken ut som ”kom med huset” så att säga.

sågbock 

Den är inte vacker och den är inte bra gjord. Den har fel avstånd mellan stöden, säger Lasse, som har kommit för att hälsa på mig. Det skulle vara kul att snickra till en ny sågbock och elda upp den gamla som kan ha fått gjort sitt. Jag har sågat till ved så att det kan räcka till vinterns tilläggsvärmning och mysbrasor. Tur att varmvattnet går på eluppvärmning. Jag har ringt takläggaren som jag har pratat med de sista tre åren och att han ska lägga nytt tak på förstugebron med. Han har liksom inte kommit till skott. Men nu har han beställt plåt. Även om jag har dåligt med pengar så vill jag inte dra mig ur detta nu. Han får gärna lägga taket och då täpper det till bättre mot hussidan med. Lasse vill hugga ved och sedan vill han bada. Jag hittar inte yxan bara. Var är den? Hm… borta! Han hjälper till med att få garagedörren ordentligare stängd, den är snedhängd och kommer inte in i ramen utan lyfthjälp. Den ska inte öppnas igen på ett bra tag nu. Nu åker vi och badar. Och sen far vi en tur inåt landet till ett sommarcafé med gott go´bröd. Så fortsätter dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.