Och kanske är det natt.

Och kanske är det natt min vän, ja kanske är det natt,
men det betyder att min vän, det snart är morgon här igen.
Det vet varenda katt min vän,
så blunda nu med ögonen och sov en timma än.

Det där är ingen tröst min vän, det där är dålig tröst,
för är det höst, då är det höst och hösten svider i mitt bröst.
Och är det natt så är det natt,
då blir det mörkt för ögonen, då råder bara den.

Då tänder vi ett ljus min vän, då tänder vi ett ljus
och älskar lite grann igen och älskar tills att sommaren
trots natt och höst min triste vän,
slår ut som ljung och ögontröst, i våra kroppars hus.

Lars Forsell

Den här sången är vackert insjungen av Hanne Juul. Tyvärr hittar jag den varken på youtube eller spotify. Jag får väl sjunga in den själv då…

Och kanske är det natt min vän
text: Lars Forsell musik: Bernt Johansson
Jag sjunger och Jonny Vallin spelar gitarr.
2016

beskrivning

6 svar på ”Och kanske är det natt.

 1. Gör det, sjung in den själv. Känslan och rimmen går inte av för hackor.

 2. Tack raring! Nu har jag övat lite. Jag kan ju ta in den i min repertoar i alla fall… 😉

 3. Väldigt fint sjunget och spelat! Men det är inte Kurt Lindgren som skrivit musiken, utan Bernt Johansson. Kurts melodi är helt annorlunda. Jag lärde mig den av honom sommaren 1970 på Kapellsbergs folkhögskola i Härnösand. Den är sedan dess en av mina favoriter. Tyvärr hittar jag den inte på nätet. Om jag klarar tekniken ska jag sjunga in den. Nån gång…

 4. Kära Kay!
  Vilken tur att du såg det här, rätt ska vara rätt!
  Och vad glad jag blir att det är just DU som såg det här.
  Vi hade ju några gemensamma cirklar i slutet av 1970-talet. Och du lärde mig folkmusiksånger har jag för mig. Klart du ska sjunga in den. Om jag klarar tekniken, så gör du det med. Eller tar hjälp. Jag vill gärna höra Kurt Lindgrens version med. Hoppas vi hörs igen! Varma hälsningar från Dana

 5. Hej!
  Nån som vet var man kan hitta noter/ackord på den här? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.