Biljetter till Danmark.

Nu har jag nästan bokat klart alla resorna till Danmark i december och januari. En kursomgång i december och tre i januari. Jag känner redan nu vad trött jag är… oj oj oj vad mycket det blir där. Men jag vill inte heller vara hemma. Att missa en kursomgång är otroligt sorgligt och jag vill inte göra det igen.
Helst åker jag tåg. Ett par gånger tar jag flyget, men det är mest för att inte missa jobbet så mycket. Och så tar det tid och kostar massor att komma till och från Arlanda. Praktiska problem. Lyxproblem. I jämförelse med vad jag är med om, så betalar jag vad det kostar och är glad om jag slipper undan billigare någon gång.
På tåget kan jag sitta och drömma, läsa, skriva, göra ingenting och landa lite innan jag kommer hem. Eller dit. Stressa av. Ställtid mellan mitt liv hemma och där borta.
Snart har jag gått klart år två av gestaltterapeututbildningen på NGI. Och snart är det dags att ta ställning till om jag fortsätter eller inte. Jag känner pirret i magen. Oroligt? Nej, hellre spännande. Olidligt? Inte än.

9 svar på ”Biljetter till Danmark.

 1. Klart du fortsätter!!! När du nu har kommit så här långt. Stor chans annars att du ångrar dig längre fram i livet när du tänker tillbaka på att du inte gick färdigt, när du nu hittills har lagt ner så mycket tid, pengar o restid. Det är ju en erfarenhet du får. Och glädje – i synnerhet när du sen är färdigutbildad.
  Kram.

 2. Tja, det är inget lätt beslut, varken att fortsätta eller att sluta. Mycket att väga för och emot. Det klarnar säkert så småningom…

 3. Velkommen til Danmark .
  Er selv là¦rer på efterskole og tog halvdelen af udd. Til familiererapeut på Kempler.
  Har brugt min viden i skolearbejdet og và¦ret glad for det.
  Men ja det var dyrt :0))

 4. Tak du navnlöse for din kommentar. Glaeder mig til at du har brugt din viden i skolen. Ikke arbejdet som familjeterapeut?
  Jeg smiler når jeg laeser ”Velkommen til Danmark.” Fint at höre! 🙂

 5. Nu har jeg laest mer om Kempler. Kender du familiekonstellationer?

 6. Nej Dana, jeg forbinder ikke begrebet familekonstellationer.
  Tà¦nker du at bruge din uddannelse terapeutisk?

 7. Hej John. Ja, hvis jeg blir klar så vil jeg arbejde som terapeut OG
  bli ved i skolen. Ikke enten eller. 🙂 Begge. Hvornår tog du din uddannelse? Lang tid siden hen?

 8. Tog bare halvdelen af udd. og ville have brugt den i forholdet til forà¦ldrene af de vanskelige bà¸rn jeg underviste på det tidspunkt. Kostede ca 50 tusinde pr år og måtte derfor tjene penge. Tog vikariat på efterskole (internat skole for 16-17 årige) og blev så glad for jobbet der, at jeg blev der i 11 år…så lang tid er det siden!
  Fint at snakke med dig!!

 9. Aaaah, nu forstår jeg ”halvdelen af udd.” Jae, tiden går…
  Hvis du vil kan du godt skrive på min private mail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.