Senaste nytt?

Finns det någon där ute på nätet som väntar på en ny blogg möjligen? Jag tror väl att det finns en och annan som gärna vill läsa något nytt här…
Men vad ska jag skriva då? Om mig själv? Om ett fenomen? Om något fint? Om något fult? Jag har ingen aning vad som kommer ur tangenterna idag. Det här… jo då… Men mer då?
Först om mig själv: Jag har varit på rolfing idag. Det är ett slags bindvävsmassage, som gör hållningen bättre, som drar ut spända kroppsdelar, som ökar välbefinnandet. Det var en mycket vänlig och varm kvinna som arbetade med min kropp. Och jag längtar så efter att få beröring och hon var mycket respektfylld. Mange tak, för det!
Sen åkte jag hem och la mig i varmt skumbad och nu är jag avslappnad och ledig. Jag har jobbat elva dagar och med bara en ledig söndag mitt i. Skönt med två lediga dagar nu. Det behöver jag. Jag har ont i halsen och kurerar mig med mitt varma te med socker och whiskey i. Det hjälper, jag lovar!
Ett fenomen: Inte bara jag, utan också andra klandrar sig själva och säger att de själva är dumma. ”Å, vad dum jag är” kan det låta. Om någon annan än de själva sa så, skulle de bli arga och sura och undra vad som ger andra rätt till att döma. Men på sig själv går det bra att sparka och slå. Det gäller både barn och vuxna. Tidigt, tidigt lär vi oss det. Sen får vi gå i terapi och betala mycket pengar för att sluta säga sånt och bli snäll mot sig själv. Jag hör andra säga det varje dag. Idag gjorde jag en sån ”dumgest” mot mig själv och jag ångrade mig direkt. Gör snällgester istället. Alltid.
Fint är att se och lukta på mina blommor. De ska pysslas om i helgen. Och så ska jag ner till min sondotter och gossa en stund ikväll.
Fult är veckans disk som är samlad i hög. Den ska bort snart och bli ren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.