Annandag pingst…

rosor Även om dagen är borta som helgdag, så finns den kvar i mitt sinne. Och i Danmark. Där heter den 2 pinsedag. Och idag dubbelfirad med sin nationaldag. Grattis Danmark! Ja ja… suck… inget Danmark i sommar… inga pengar… inget jobb…. men vad har jag då? Jag har fritidshuset i Norrland. Jag har bilen. Jag har kisse. 1+1+1=semester snart, ihop med katten! Det ska bli fint att se honom ute igen i trädgården. Han kommer helt klart älska att vara ute igen. Jag med. Klippa gräset, ligga i rabatterna och rensa, ligga och titta på himlen, njuta av ljuset i sommarnatten. Inte blir det som förra sommaren. Inte heller som sommaren innan. Det blir som ingen annan sommar, något nytt. Igen. Jag bara längtar efter att ha det bra och lugn och ro. Helst inga stormar i öknen. Men kanske hitta liv där. Jag har lånat ett häfte skrivet av Martin Lönnebo ”Liv i öknen.”  Den blir del av min sommarläsning. Den ska jag börja läsa idag, en annandag, som inte finns, fast den finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.