Att våndas! (vilket ord!)

Nu har jag beställt en ny säng, en Svane classic. Så börjar jag att våndas. Blir den bra för mig? Kommer jag sova gott? Är den tillräckligt mjuk? Skulle jag ha tagit en annan säng? Hade det varit bättre ändå? Är det verkligen den här jag ska ha? Tänk om det blir fel igen? Oj oj oj, min oro far iväg med mig. Jag får nog åka och provligga den igen i eftermiddag. Och i morgon. Och på söndag. Och måndag och…  

vånda – fornsvenskt ord, från vånna (bry sig om) synonymer: plåga, lida (själs)kval, känna stark oro, oroa sig.

2 svar på ”Att våndas! (vilket ord!)

 1. Hej
  När man köper säng så gäller
  80-20 regeln??
  Sängen betyder 20%, bäddmadrassen
  80%.
  Välj gärna en lite fastare säng och
  en tjock bäddmadrass av bra kvalitet.
  Själv har jag en Lectus BM med latex
  och Quallofil. Har aldrig sovit bättre!
  Sov Gott AK

 2. Hej och tack för råden. Nya bäddmadrassen är bra, den har jag sovit på nu i gamla sängen. men på den hårdare sängen som jag lämnade tillbaka, var den inget att ha. Så jag kör på med den mjukare resårmadrassen ändå och hoppas att jag valt rätt nu. Å, vad jag hoppas det blir bra… Jag vill också sova gott! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.