Vad jag återfann när jag städade:

När jag städade i mina pappershögar hittade jag gamla citat, andras dikter och tänkvärda ord: ”Jag behöver stillhet” heter en dikt:

”Jag behöver stillhet, jag behöver ro. Det är tid att växa som tarvas… Det kan ingenting växa och ingenting gro i en åker som ständigt harvas…” Av Berit Larsson

Och så en dikt om längtan av Karen Blixen: ”Jag har alltid känt en sådan väldig längtan, och även när den inte går i uppfyllelse: Hur skulle vi kunna längta efter något som inte finns? Flyttfåglarna, som nu ska dra bort, de vet nog att det landet finns, dit de styr färden. Själva längtan är en försäkran om att det vi längtar efter existerar.”

Men är det då någon idé att längta efter det som inte går i uppfyllelse, eller är det själva livets och längtandets dilemma? Och att inte vara i ett här och nu. Eller det som får mig till att söka vidare? Suck! Tycka om någon eller tycka om någon, gör hela skillnaden i en rad jag sparat. Och här är en rolig historia, fast det är lyteskomik ser jag… fast rolig…

Det var en gång fyra talpedagoger som satt runt ett bord. Så skulle de släcka ljuset som stod på bordet. En hade underbett och blåste… – Jag kan inte. Försök du! Nästa hade överbett och blåste…- Jag kan inte. Försök du! Den tredje blåste åt sidan. – Jag kan inte heller. Då ropade de på sin kursledare att släcka. Hon kom in, blötte fingertopparna, tog i veken och [ps]. 

Den här historien skulle helst spelas upp… Och så till sist ett favoritcitat från en jag kände en gång i tiden: ”Bättre en back i hallen, än ett hack i ballen.” Ha ha… Man får vara glad att man får vara tacksam… Den som söker, han letar…  Jag söker väl vidare nu då. Ska ut snart och lyssna på en väns körkonsert idag. Ovanligt för att vara jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.