Kreativa nollpunkter? Finns det?

Ja, så är lovet slut. I morgon måndag, börjar vardagen igen, som inte alls är som vardag. Dagarna blir ljusare och varmare. Snöhögen över mina rabatter utanför porten är nästan borta. Jag har cyklat idag och suttit i solen hos min bror och svägerska. Deras katt smaskade på en nyfångad mus och fastän jag älskar katter, så har jag svårt för kattens vilda natur. Där blev det ingen klapp idag. Är det därför ordspråket ”Man får ta det goda med det onda” finns?
Jag håller på att undersöka vad som finns mellan polariteterna till exempel gott-ont. I den s k kreativa nollpunkten. Vad finns där, mitt emellan? Finns den i mig egentligen? Jag är kreativ. Men nollpunkt? Som en tallinje att välja att gå hit eller dit på. Att inte värdera plus och minus, positivt och negativt. Att låta båda finnas helt enkelt, för jag har och behöver båda sidorna för balansens skull, om inte annat. Och för att inte behöva projicera ut det jag inte vill kännas vid, på andra. Men i själva orden positivt och negativt ligger en värdering. Då blir det svårt att förstå det tycker jag. Etik, moral, kultur och uppfostran lägger band på mig. Och jag själv dömer mig mest med vad som är tillåtet och inte.
Sånt här funderar jag på just nu. Jag behöver fler att prata med om det. Jag får gå på jakt helt enkelt, efter fler som vill diskutera gestaltteori med mig. Jag är hungrig. Är utsvulten. Behöver näring på olika sätt.

Jag lägger till en ny kategori idag: Gestaltteori. Då blir det lättare att söka efter det jag skrivit tidigare genom åren. Nu gäller det att hitta de inläggen, sök, sök, sök! Och jag letar och letar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.