Fredag….

Fredag, fredag, fredag… återigen fredag… jag är präglad på vad fredagar är, slutet på veckan, sluta jobbet lite tidigare, ha sin egen tid mer, koppla av och njuta, göra allt som inte blev gjort i veckan, handla, vila, se på tv, somna på soffan, laga god, mer omsorgsfull mat med en drink i handen, accumulerad trötthet, förväntningar inför helgen, känslan av att helgen var oändlig finns där med.
Och just nu som arbetslös har jag ingen riktig fredag på det viset, en fredag som jag förtjänat med att ha jobbat och varit duktig på mitt arbete. Jag får hitta andra sätt att prägla veckodagarna på istället. Jag kan fortfarande ha fredagen till att varva ner på, fast jag är rätt nervarvad. Handla inför helgen visst. Göra det som inte blev gjort i veckan. Absolut har jag sånt att göra, sy och stryka. Se på tv. Laga god mat. Ha förväntningar inför helgen. Javisst, jag ska på fest i morgon! Hm, vad ska jag ha på mig då? Sätta upp renoveringstapeten med hjälp av Mikael. Måla lite. Sätta upp mosaiken i badrumsfönstrets fönsterbräda, så att den lilla biten blir klar. Fredag… Fredag! Och en oändlig helg.
Och så är det i stort sett första dagen i år, som jag sitter ute på inglasade balkongen i solen och bara njuter… mmmm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.