Det senaste danskatestet.

Här är en länk till danskaprovet, det omdebatterade, danska testet, som är en del till att avgöra om en invandrare får bli dansk medborgare.
På högst 45 minuter, ska man besvara 32 av de 40 frågorna rätt. Dessutom ska ansökarna bland annat också avge en ”tro- och lova”-förklaring, ge upp sitt gamla medborgarskap, ha permanent uppehållstillstånd i Danmark och bo där samt ha dokumenterade danskakunskaper.
Jag får inte ansöka. Jag bor inte permanent där. Det verkar dessutom knasigt att behöva ge upp sitt ursprungliga medborgarskap. Varför inte få ha kvar dubbla medborgarskap om man vill? Men jag klarade 32 av 40 frågor, utan att behöva studera extra. Jag är nöjd med det.

2 svar på ”Det senaste danskatestet.

  1. Var ju bara tvungen att göra testet jag också, helt oförberett. Men jag får fortsätta vara svensk – fick ”bara” 30 rätt.

  2. Stackars dig, ja du ser, testet är en riktig vattendelare, eller hur! Och du är bra ändå. Och alla andra som gör testet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.