Ljus.

Sista kvällen i stugan stundar. Alla helgons dag. Har separations- och hemreseångest. Tiden här går så fort. Dagarna går och jag bara är.
I natt går Danmark över till digitalutsändning på tv-nätet. Och jag har precis vant mig vid det digitala, det tog några år. Nu är jag på jakt efter en nyare begagnad tjock-tv. Den gamla jag har föll i golvet och den har fel färger på rutan nu. Jag har inte pengar till en platt-tv. Det är inte viktigt i alla fall för mig om tv:n är platt eller tjock.
Jag slötittar på tv nu om Skogskyrkogården. Jag är inte hemma och kan sätta ljus på mormors, morfars och mosters grav. Jag tänder ljus här istället för alla döda, framför min lykkefundros med myskmadra runtom. Det ser mäktigt ut, nästan som ett altare. Till våren ska jag plantera myskmadra på graven hemmavid. Den växten fanns på min mosters sommarstugetomt. Därifrån kommer all den myskmadra jag har omkring mig.
Det är den sista oktober idag. Sen börjar november med mörker och djupaste höst. Jag ska tända ljus i mörkret. Och åka till fjärde kursomgången i Danmark, också det är som ett ljus i mörkret. Snart har första året gått på Nordisk Gestalt Institut, med gestaltpsykoterapi, utbildning och personlig utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.