december…

Advent, advent nu kommer… och det är en mysig tid tycker jag. December har alltid varit full av olika händelser, alltifrån advent, julkalendern på tv, namnsdagar som inte firas, Nikolaus, som vi firade i min gamla familj och min egen, födelsedagar, Lucia, jul och nyår. Vilken annan månad har så mycket av händelser som denna? Nej, ingen! Alla ljus, julsånger i lagom mängd, doft av gran och hyacint gör mig både nöjd och glad. Det finns egentligen bara en sak som jag inte gillar alls, och det är julstjärnor. Bort med dem! Ja, men stressen då? Nja, nä, jag gör bara det jag orkar. Bakar lite då, gör en gratäng på julafton, fixar julgodis, dukar och pyntar lite. Köper lagom med julklappar och rimmar. Rimmen är nog roligast att göra. Leif har kokat julskinka och bakat pepparkakor ihop med Astrid förr om åren. Så blir det kanske i år med. Men, det blir en annorlunda decembermånad i år. Jag har ingen julavslutning i skolan, för jag har inget jobb där just nu. Och jag ska åka bort en vecka på frihetssemester snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.