oktober…

Oktober, oktober, vad finns att säga om oktober? Höst, regn och färger! Jag är mer intresserad av det inre i oktober den här månaden, vad den rymmer för möjligheter för mig. Jag ska göra så mycket så jag är rent exalterad bara för det. Och det blir som startmånaden för mitt nya liv, där jag kan undersöka vägar att gå i livet framåt. För det första ska jag bli frisk! Det är som nummer ett på listan.
Leif har äntligen fått en lägenhet. Han flyttar dit och ska bo där ett år. Sen flyttar han till ett nybyggt hus.
Jag får äntligen flytta in i alla mina rum och kan fortsätta planera renoveringen, ta hit elektriker och packa upp saker.
Nästa lördag ska jag åka med en vän på en heldag med ”Familjekonstellationer”. Det blir spännande. Jag har varit med en dag tidigare.
Veckan efter börjar kursen som blev den utlösande faktorn till att jag slutade på mitt jobb, en 2-årig psykosocial fortbildning, ”Gestaltterapeutiskt förhållningssätt i arbete med människor”. Den blir jättebra för mig i mitt arbete som specialpedagog och för att bli en bättre handledare. Och inte minst för att utveckla mig själv. Generellt sett i skolan är det bara elever som ska utveckla sig. Lärare och skolledare står över sånt i hög grad, säger jag provokativt. Men jag har alltid jobbat med min personliga utveckling, nu fortsätter jag bara. Jag har mina ömma punkter, det är helt klart. Jag ser verkligen fram mot det här att ha mig, i mitt jobb, i fokus. Det är många år kvar att jobba och jag vill ge det bästa jag har till de åren.
Sist men inte minst i oktober ska jag åka på retreat på Berget. I slutet av oktober ska jag vara tyst och lära mig om Ignatius meditationsmetod. Jag har tänkt att åka på retreat i många år. Nu tar jag och gör det! Det är dags! Japp! Så får jag se och uppleva vad det kan vara.
Det här är oktober… spännande, färgrik, utmanande, tyst, innehållsrik, som i bästa fall ger mig djupare insikter om livet. Jag har kommit till mitt livs höst! I dubbla bemärkelser. Verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.