En varm fredag!

Inte bryr jag mig om att det är midsommar. Det är bara sillen, potatisen och gräddfilen som säger att det är något särskilt idag. Leffe och jag fortsätter att dela saker, skåp efter skåp, tar det aldrig slut? Det är tröttsamt att gå i värmen och jobba. Katten gör det enda rätta, lägger sig platt ner i skuggan och sover. Flyttar på sig då och då och fortsätter att sova vidare. Nu sist låg han i en gammal fruktlåda av trä. Jag har också tagit mig en tupplur ska jag i ärlighetens namn erkänna.
Jag har planterat lite av Finlands vita ros vid mitt nya boställe. Får se om den klarar flytten. Jag har fått en plantering där som jag får adoptera och sköta om. Det är märkligt vad en del saker kan göra en trygg. Inte det dyrbara och svårskötta, utan just det enkla, hemvanda och vackra. Mina blommor är en stor trygghet för mig. Det är den svåraste tiden att lämna huset nu, när allt blommar och doftar som mest. Bäst att tänka på regnig höst, snöig vinter och kall vår. Då blir det genast lättare att flytta!

2 svar på ”En varm fredag!

  1. hej dana
    jag får också en liten plantering dit jag skall flytta i höst. hoppas jag kommer känna mig trygg.
    finlands vita ros? ja varför inte!
    trevlig sommar!
    anders

  2. Rosen har många olika namn, det är den som blommar bara nu, med vita, doftande blommor. Ha en bra sommar du med och lycka till med din flytt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.