Kvinnor på orgelpallen.

Jag har varit på två orgelkonserter idag, lördag. Det är kantorn som har ordnat rena orgelrallyt i kyrkan i helgen. Kvinnor på orgelpallen är temat. Orgelmusiken liksom sköljer över mig, ibland svagt och dämpat och oftast starkt och fritt ut. En del musik griper tag mer än annan såklart. Jag tittar på hur organisten spelar och fascineras över att kunna styra händer, fötter och ögon samtidigt. Och jag blundar och sjunker in i tankar. De rör sig hit och dit och i bästa fall väcks en känsla i mig av glädje, lugn eller förtvivlan. Det är märkligt att musiken når så in i oss som lyssnar. Musiken fortsätter på söndagen med. Får se om jag hinner gå dit. Vill. Åskan går nu. Grönskan har exploderat ute. Fryser. Ska ta mig ett bad. Nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.