Att fatta ett beslut…

Jag har svårt att ta beslut emellanåt. Som idag till exempel. Det är personalfest på min nya skola och mitt arbetslag är inbjuden till den. Jag både ville gå och inte. Jag ville för att det är bra att gå tillsammans allihopa och ha det lite roligt på fest. Vi skulle spexa på temat schlager. Sånt gillar ju jag. Men… just nu är det så lite ork i mig och i sista stund ringer jag och säger att jag blir hemma. Jag kände då att en sten föll från hjärtat och jag blev lättad. En sak mindre att göra, låt vara trevlig. Och ändå undrar jag om det var rätt beslut. Jag känner igen denna vånda mellan att antingen välja det ena… eller det andra… Jag tycker sånt är jättesvårt, särskilt i de mindre besluten. Ska det vara rött eller grönt? Ska jag åka och handla eller inte? Ska jag ta den glassen eller den andra? Ska jag köpa den smalaste tvättmaskinen eller den lite bredare som tvättar bättre?
Nu har jag denna fredagskväll suttit i tvättstugan och sorterat bort allt skräp och torkat hyllor. Jag inser att jag ibland måste göra sånt som pockar på, istället för att gå ut och roa mig. Annars hade jag känt dubbel stress i morgon. Jag var hos tandläkaren idag. Hon sa att jag sliter på mina tänder genom att jag biter ihop och gnisslar tänder. Det är kanske därför jag lider av huvudvärk så mycket nu av stress. Härda ut, tänker jag bara. Men kommer jag orka? Jag bara måste! Det blir bättre sen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.