En del dagar…

En del dagar är extra spännande. Som idag t ex. Jag sätter mig ner vid datorn och tänker att jag ska skriva något, men vad? Ja, det är då spänningen stiger, för jag har ingen aning än.
Jag har ett citat i huvudet som jag hörde på skolan förra veckan av vår inhyrda skolnedläggningsexpert.
”Man kan inte kliva ner i samma flod två gånger” … sa Herakleitos.
Något i mig lyssnade särskilt på detta citat och det har jag funderat på hela tiden sedan dess. Det är väldigt tänkvärt faktiskt. Vatten som strömmar i en flod… Man tror man är samma person i samma vatten…. men något som inte syns tydligt i en själv och i vattnet har förändrats. Nästa kliv ner i floden blir en ny gång, med annat vatten. Man kan inte göra om samma sak en gång till och förutse att det kommer bli likadant. Förutsättningarna kan ha ändrats. Från ena doppet till det andra kan man ha gjort en livsavgörande förändring. Antingen har man själv förändrats och det är absolut annat vatten där som rinner än sist. Eller är det något ännu djupare som kan ha inträffat?
Jag åker till Skagen snart och det är inte till att tänka på att bada i havet nu. Fast för femton år sedan, då badade jag 13 april där i Skagerack – Vesterhavet. Jag har absolut förändrat mig sedan dess. Nya vågor rullar ständigt in där. Från det ena till det andra… kan det inte bli vår snart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.