Upphöjt golv!

golv golv

För flera år sedan fick jag en idé om att kunna sitta vid takfönstret och titta ut över byn och bergen. Nu är den drömmen uppfylld!
Idag byggde Freddie golvet. Han är hantverkaren som också byggde fasaden på sydsidan av huset i somras och han har slipat golvet här förut. Han är viktig för mig här, när jag inte har någon annan som kan hjälpa mig med huset.
Nu är sittplatsen mitt favvoställe nummer ett. Bara imman på fönstret kunde torka med, så vore allt ännu bättre. Jag har tagit hit mina vinylskivor med engelsk folkrock och bytt till jordad kontakt på min gamla skivspelare. Nu spelar Steeleye Span. Och Scafell Pike. Fast pickupen hoppar så fort jag går på golvet. Därför fick den hänga på en hylla i mitt gamla hus, i mitt gamla liv från förr. Skivspelaren är känslig och klarar inga vibrationer alls, så jag får sitta alldeles stilla. Inte dansa, för då skakar hela huset. Men sjunger med, det gör jag för full hals, så gott jag nu minns texterna.

golv golv

10 svar på ”Upphöjt golv!

 1. Ja visst är det! Det är ett vackert rum redan trots att mycket är kvar att göra med målning och lister och snedtaket måste reglas bättre, för gipsskivorna där bågnar.
  Men hur ska jag få skivspelaren att sluta hoppa så mycket? Det är en sonab och jag har inte hjärta att slänga den och inte heller kunskaper att ställa in rätt tryck och vad som skulle behöva göras med skruvarna där till skivarmen. Vet du?

 2. Svårt problem. Försök med att låta fötterna stå på fjädrande underlag modell några lager diskunderlägg. Och så en brädbit ovanför gemensam för alla fötter. Och så diskunderlägg. Och så brädbit… etc., el.l. Eller häng upp skivspelaren i taket i en gammal cykelslang.Kan bli chict! – Försök gissa hur mycket 2-4 gram är. Det är lagom nåltryck. skruvarna kanske är ”antiskating”. Bry dig inte om dem annat än om armen rutschar iväg på skivan. Lycka till!

 3. PS
  Det är viktigt att skivspelaren få stå vågrätt åt alla håll.
  DS

 4. Ja ha ha ha, upphängd i taket!!! Vågrätt!!! Jag ska se vad jag kan göra. Ingenting är vågrätt här…
  Det mesta är snett och vint. Jo, armen flög nog iväg mer, när jag hade skruvat och ändrade om på antiskatingen.

 5. Det ser nästan ut som på ett gammalt slott…
  Här måste du väl kunna få inspiration till dina dikter!

 6. Jag vill ha det enkelt och med själ. Visst är det som ett slott. Och jag är drottningen här.
  Vad spännande med en utmaning då… Jag ska genast titta efter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.