Och idag såg jag drottningen…

Idag har jag sett den danska drottningen. Bara så där. Ute på gatan.
Antagligen var vi inne samtidigt på vikingamuseet på Nordea, fast en våning ner. Det var inte många där, men inte var jag så uppmärksam på turisterna där, i halvmörkret. Jag var på väg ut ju.
Sen satt jag utanför och väntade på min vän från kursen. Hon dröjde och dröjde och … plötsligt, kommer drottningen ut till en väntande svart stor flott bil. Hon kliver in och sätter sig bredvid en annan kvinna, som jag hade gått förbi därnere. En vakt, i vit uniform står där med. Hon ler och ser glad och nöjd ut. Det går så fort. Jag går framåt, med gapande mun. Hon vinkar till någon på andra sidan gatan. Bilen glider förbi mig.
Det är som en dröm. Jag har sett Drottningen. Har jag förändrats nu? Blivit mer dansk? Antagligen.
Och på sätt och vis känner jag mig som en mytoman här. Det har hela tiden hänt mig saker här i Danmark, som bara är SÅ konstiga. Det här är ännu en märklig händelse. Och det är sant! Jag har sett H.M. Dronning Margrethe 2. idag.

DANNEBROG

Här är hennes egen båt ”DANNEBROG”. Just nu ligger den i hamnen i Århus, medan drottningen är på sitt sommarnöje slottet Marselisborg Slot.
Bilderna tog jag 4 juli, när det var sommarsolväder. Nu är det mest molnigt.

Aktern på Dannebrog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.