Ösregn och lite sol i Skagen.

Nu har jag kommit hem efter en jättefin utflykt till Skagen.
1. Trevlig sång i bussen.
2. Hälsade på i min kyrka och pratade med två trevliga kvinnor där.
3. Jättegod lunch på Bröndums!
4. Besök på Skagens konstmuseum. Tavlorna är hängda i s k salongsupphängning. Tätt, tätt, för att fira en 80-årsdag om jag förstod saken rätt. Några tavlor är inlånade med. En tavla fick de göra hål i väggen till, för att få in. Vad gör man inte för konsten?
5. Buss ut till Grenen. Jag badar på nordsidan. Otroligt härligt och länge. Kommer upp lagom till ösregnet. Vad gör det? Ombyte i bussen, dyngsur. Jag kunde inte kosta på mig att vara blyg och pryd. Hoppas ingen tog bild på mig. Det vore inte snällt.
6. Fantastiska och oändligt många maddrer fra Bodillas kro i Skagen, ätes vid Råbjerg mile, under tak, det regnar. Fryser. Vi övar uttalet på att säga madder och maddrer. Jag får inte godkänt än. Men jag lär mig säga annat som inte är så snällt sagt. På danska.
7. Gå! Upp på dynerna. Bli varm! Det slutar regna och allt är bra. Visst är det en magisk plats att vara på. Magisk. Andlig. Sublim?
8. Hem till Århus. Sång i bussen. Trött. Ont i nästan hela kroppen.
9. Kollar mejlen. Inga mejl. Ingen kärlek. Ingen vän. Ingen dansk. Trist. Gråten finns i mig. Måste gå upp på mitt rum och sörja lite. Bara att ta det när det kommer.
10. Sovmorgon i morgon. Ledig utan planer. En knapp vecka kvar här. Inte mer. Suck!

2 svar på ”Ösregn och lite sol i Skagen.

  1. Kära Sussilago! Du är så himla go´!
    Kramar tillbaka!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.