Går.

Jag har en målningsövning i skolan ibland: gå dit penseln vill. Idag har jag gjort den på ett annat sätt: gå dit benen vill. Så har jag gått upp till vattentornet. Där har jag aldrig förut varit. Jag åkte också in till stans bibliotek och tittade i katalogen Höstens böcker från Svensk bokhandel och jo visst, jag är med där på s 26. Jättekonstig känsla, det är som om det inte är jag. Fast det är jag. Jag har också köpt ett bord på loppis, som ska stå som stöd under golvet, som ska byggas i gästrummet, jag har hängt upp gardiner. Och så har jag ont. Så där himla osensuellt ont; jag är en överviktig kvinna, mitt i klimakteriet med långvarig tandvärk, halsbränna, stel i lederna och annat. Inte ens jag skulle vilja ha mig. Inte konstigt att jag är i obalans. Fast jag tror inte att ayurveda är något för mig. Jag testar med smör som kallas ghee, piller, gheevatten, te och tuggar sesamolja och går en promenad varje dag nu. Och så ska jag minska på surt. Svårt att avstå från bananer, yoghurt och fil. Och inte äta något på kvällarna. Jag är inte riktigt motiverad till allt. Jag gör mitt bästa och det räcker inte.
Nå, det är som det är med allt. Det finns andra som har det värre. Och i drömmar kan jag ibland få möta mitt hjärtas kärlek och där är allt bara bra. Där kan jag få se och prata med honom och vara nära. Tur att det finns drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.