Blått band!

Jag vann en auktion på nätet med mitt favoritporslin Blått band. Det var delar jag aldrig tidigare sett, s k smörbrödsplattor. Det ska bli riktigt spännande att få dem. Jag är ju samlare och fortfarande kittlar det att hitta delar jag inte tidigare har eller delar som är bättre än de jag har. Porslinet har blivit till en vardaglig del av mitt liv.
Samtidigt märker jag att jag börjar hitta till andra intressen i mitt liv, som t ex musiken och sången och då blir porslinet mindre viktigt. Men varför inte ha flera passioner på gång? De kan väl växla om varandra och göra livet mer dynamiskt. Jag har nog alltid gillat omväxling med. Enkelspårig ibland, javisst! Och drar in på andra spår ibland med. Järnvägar! Ja, det gillar jag! Många järnvägsspår har jag tagit kort på med. Några delar från järnvägar finns ute i trädgården. Såna järnspikar t ex. Och järnskrot från järnvägen i Sassnitz. Och en emaljskylt har jag hittat där. Nu är jag ute på ett stickspår! Fast kanske inte ändå. Tar man hem en massa järnskrot från järnvägar, så har jag väl ytterligare ett samlarintresse där, om än inte lika kategoriserat som porslinet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.