Nikolaus dag

Helgen är slut och den var så bra. Jag fick träffa mina båda barn och Leif och jag spelade in på studion, i alla fall en låt dög att jobba vidare på.
I skolan är det fullt av julförberedelser och jag börjar göra mina julavslutningar på onsdag. Mitt jullov börjar tidigare i år, för jag ska operera mig lite, inget farligt alls. Skönt att få det gjort.
Idag blir det till att förbereda presenten till min syster som fyller 50 år i morgon. Leif och jag har …. och han håller nu på att… medan jag…. Mike har …. och Astrid har lovat att fixa …. Tja, alla förstår säkert att vad vi gör är en hemlighet.
Hoppas att hon blir glad. Det är väl så med födelsedagar att man själv kan skippa dem, medan ens omgivning helst vill fira.
På tal om att fira, det är Nikolausdagen idag. Nikolaussången klingar i mitt huvud mest hela dagen. ”Nikolaus ist ein guter mann, den man nicht genug danken kann… Lustig lustig trallerallera. Balt ist Nikolaus abend da… ” Blev det ris eller godis i de små stövlarna utanför dörrarna i morse hos de som firar den här dagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.