Rest bort och kommit åter.

Tänk vad modig jag är som ger mig ut i världen alldeles själv! Först till Göteborg, där min farbror och tre av mina kusiner tog väl hand om mig. Och inte glömma bort min farbrors fru och min ena kusins man. Det var bara toppen alltihop. Var uppe i nya hotell Draken och åkte hissen uppåt och neråt, flera gånger. Tittade på Göteborgskoloristerna på Konstmuseet. Tittade på de fantastiska quiltarna på Stadsmuseet som min kusin varit med och sytt och satt samman. Gått omkring på Kronhusets affärer och andra affärer. Köpte en ny klänning på Indiska. Fått bilen passad på. Mat. Eget rum. Kattsällskap. Guidning ner till båten. Spårvagnsåkning. Båtresa till Styrsö alldeles själv. Mötte där en ung kvinna som studerade gestaltande litteratur. Hennes adress tappade jag tyvärr bort, hon skulle ha fått min bok. Får ordna det på annat sätt.

Sen till Frederikshavn, Danmark. Vidare till Thyholm, Thyborøn, Hanstholm. Bodde på ett jättefint hotell med simbassäng. Där simmade jag nog i 1,5 timme på kvällen. Såg huset jag velat köpa och pratade med grannen Kai. Så fint att återse den lilla orten och honom.

Körde mest på landsvägar och nära kusten. Sen ner till Ringkøbing. Där var det ett centralt hotell, men ack så trist hotell och dag jag spenderade där. Men återigen, kom en diamant ur den tråkiga gråstenen. Jag gick förbi ett pyttelitet hus. Där växte en röd stockros, som jag nöp av en utblommad blomma från. En tant i andra änden av huset, började skälla på mig för att jag tittat in i huset. Det hade jag ju inte. Hon bad om ursäkt och jag med. Vi pratade länge och hade det bra där. Jag fick en gåva av henne, ett marmorägg. Jag gick vidare trött och utmattad av dagens tråkiga långpromenad i Ringkøbings omgivning. Sen vidare igen.

Mot Fredericia, där jag skulle se en vän från gestaltutbildningen i Fredensborg. Så gott och varmt att ses igen. Som om det varit igår, fast det var mer än 10 år sedan sist. Han lagade mat och dagen efter fick jag följa med till hans firma i Middelfart, där han tillverkar nyttiga och goda fruktbars. Så fascinerande att se tillverkningen. Men så iväg igen.

Mot Jyllinge. Spelade Kim Larsen, även om det nog inte var den Jyllingevej han sjöng om. Tittade på Jyllingestenarna. Precis den dagen hade de släppt nyheten om vem som ristat i alla fall den ena stenen och berättade om Thyra, som de nu vet mycket mer om. På tv visade de Gintberg på kanten, från Middelfart. Lustigt att det hände just samma dag.

Bokade en lägenhet centralt i Århus, där jag gått på kurs i tre veckor 2008. Jag borde fattat att det var en bluff. De tog mina pengar och det fanns ingen lägenhet där. Husvill! Körde mot området där jag bott 2008. Kom förbi vandrarhemmet där i skogen och fick rum där. Puh! Nu var det mörkt och kvällen sen. Bara att vila och ta nya tag.

Nu dags att köra vidare norrut, mot Skagen. Körde kustvägen, där Peter en gång 2009 hade kört mig från hans hus i Grenå. Könde igen lite, men inte allt. Jag hade väl ett annat fokus. Höll på att skriva klart min diktbok och skulle till Skagen och ta bilder till den. Nu var jag hungrig och hittade bästa restaurangen i Hals. Jättetrevlig man där som skötte stället. Vidare till Frederikshavn och bokade rum på samma hotell jag varit på två gånger tidigare. Och sen till….

Skagen! Mitt älskade Skagen! Long time, no see! Hade bokat en pyttelägenhet med allt jag kunde behöva. Mumintrollet och jag samsades i den stora dubbelsängen. Hall, kök, sovrum, vardagsrum i ett och toalett med dusch, uppe på andra våningen med en uteplats utanför dörren. Här stannade jag fyra nätter. Jag hittar fortfarande där ganska bra. Jag var volontär i Svenska sjömanskyrkan där, ett par, tre gånger på 1990-talet.

Skriver klart senare och lägger till fotografier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.