Hej, jag heter Dana.

Som en blixt från en klar himmel, slog tanken till igår: Hur länge har jag hetat Dana?
Räknar ut det mer exakt idag, 12213 dagar! Missade jubileet söndag 3 september.
För 17 dagar sedan, hade jag levt lika länge med mitt gamla namn som med mitt nya.

Jag blev döpt i Svenska sjömanskyrkan i Skagen, Danmark, en långfredag, 13 april 1990 av prästen Orvar Carlsson. Det var oplanerat, men blev planerat från skärtorsdagen till långfredagen. Jag kunde ha väntat till den traditionella dopdagen påskafton, men det visste jag inte då. Långfredagar är mest till nöddop. Jag badade i Vesterhavet tre gånger den dagen. Jag visste innan att jag ville heta Dana och hade redan lämnat in en ansökan om namnändring.

Det blev ett fint dop med dopvittnen. Efteråt firade de mig med te och tårta.
Senare skrev jag en sång ”Lyckans stjärna” och det finns en enkel inspelning av den här på musiksidan: Lyckans stjärna

Passar fint om jag kommer till Svenska sjömanskyrkan i Skagen snart hoppas jag.
Firar med kärleksmums, ingen tårta… 33 år 5 månader och 7 dagar idag.
Tack till gestaltteraputen Lars Berg och konstnären Ami Sandström som båda inspirerade mig på gestaltkursen sommaren 1989. Utan dem hade jag nog aldrig kommit på tanken att det gick att byta sitt förnamn. Och döpt var jag ju inte heller innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.