Fönsterbyte.

Fönsterbyte – en glad julklapp eller stor plåga?
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vara lugn eller bli galen? Tro på det eller inte? Stanna kvar eller fly-flytta. Det finns säkert fler alternativ.
Jag har genomlevt – överlevt? – stått ut med – härdat ut:
stambyte, fönsterbyte, dåliga hantverkare som inte pratar svenska, lurendrejarfirmor, lägenhetsrenovering och balkongbyte de sista sex åren. Jag är så innerligt trött på ombyggnader. Jag orkar inte med sånt här. Och det är inte bara jag som får detta stresspåslag, vi är många här, som är gamla, trötta och sjuka.

beskrivning

Det enda valet jag hade själv, var att renovera lägenheten jag flydde till. Då var jag dessutom sjuk och skulle få behandlingar samtidigt. Det var helt oplanerat.
När förra lägenheten fick nya plastfönster, som var som små hål, omöjliga att öppna och persiennkedjor i plast som inte fungerade, högt satta fönsterhandtag, då flydde jag därifrån. Sålde lägenheten innan jag hade hittat en ny. Det var bäst då. Men jag tror inte jag vågar göra om samma sak igen.

Jag bor nära järnvägen med pendeltåg och godstrafiken ska öka här. Större ljudstörningar. Jag vet inte om jag egentligen bryr mig om det. Jag tycker om ljudet av tåg. Men tydligen finns regler om ljudstörda hus och Trafikverket byter ut fönstren här, utan kostnad för föreningen. Fönstren behöver ändå renoveras. De är svåra att få täta.
Men fönstren är härligt stora och det tycker jag om.
De kommer inte byta fönstren vid den inglasade balkongen. Det blir en senare pålaga. Men i kök och vardagsrum antar jag. Fyra fönster, kanske fem om de tar badrummet med. Kvar till senare är fyra eller fem fönster.

Nå, jag kan inte säga nej, jag äger inte fönstren.
Jag kanske kan bo någon annanstans medan det håller på.
Jag kan kanske be någon om hjälp att flytta möblerna.

Dessutom ska jag vara med och tömma mammas lägenhet. Hon har flyttat till ett äldreboende. Det blir stress både här och där. Kommer jag hålla ihop? Det är frågan. Det var inte så här jag tänkte mig pensioneringen. Tur jag inte jobbar i alla fall. Firman får stå på vänt ett tag till.
Januari och februari blir ett test på uthålligheten.
Andas. Andas. Andas. Ta ett steg i taget. Håll ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.