The Kite Runner – Drageløberen – Flyga drake

Jag får inte sova ut ens på en söndag. Kisse jamar, hoppar och går över mig och vill ha uppmärksamhet och mat. Till sist måste jag gå upp och fylla matskålen. Sen kan jag få rå mig själv i sängen igen. Jag tar fram min bok ”Drageløberen” av Khaled Hosseini och lägger kuddarna i en stor hög bakom ryggen och virar in mig i täcket.
Det är en bok som fick mig fast från första stund. Gripande och sorglig och ändå med så märkligt mycket trygghet och värme i orden. Jag läser i den en bit varje dag. Ingen sträckläsning, för då tar den slut för fort. Och jag har väl inte heller uthålligheten att läsa och läsa, som jag hade förr. Numera somnar jag eller behöver hämta te, se på tv eller gå till jobbet eller… Hela tiden finns avbrotten i allt vad jag gör. Sällan är jag i ”flow” numera. Nu blev det ett avbrott igen. Tänk att orden kan beröra mig så.
”Jeg ønsker at vi skal gifte os.”
Bara så. Det räcker för mig för att jag behöver en gråtpaus. Och en skrivpaus. Och snart ska jag upp och gå ut och gå. Bara läsa lite till…

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Flyga drake av Khaled Hosseini

2 svar på ”The Kite Runner – Drageløberen – Flyga drake

  1. Jag hade funderat på att köpa Flyga Drake på bokrean, men när jag läste referatet på baksidan tyckte jag att den verkade så oerhört sorglig. Men jag vet att den har fått fantastisk kritik. Man kanske kan göra som du, läsa en liten bit i taget medan man läser en annan bok som är lite lättare. Just nu har jag börjat på boken om San Michele av Axel Munthe. Den är oerhört fängslande. Vi ska åka till Italien och Capri i april så jag vill gärna ha läst den tills dess.

  2. Sorglig och mycket bra. En av de bästa böcker jag läst och så dessutom läser jag den på det vackra danska språket.
    Det låter härligt med Italien. Det är många jag känner som har rest dit de senaste åren. Hoppas du får en fin resa dit. Snart är det dags då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.