I Danmark, dag 3.

Else Det är helt fantastiskt vad bra jag har blivit mottagen här av Else på PPR i Roskilde kommun. Vi fann varandra direkt och pratade på omväxlande om jobb och privata saker. Himla trevligt och lärorikt. Nu får jag en del svar om dansk fonetik. Vi har gemensamt material med. Jag fick se danska Metafonbilderna. Helt annorlunda än de svenska. Och så fick jag tonfisksallad till lunch med. Och när jag undrade vad chefen sa om all den här tiden Else tog sig till mig, fick jag veta att det just var chefen som givit lov till att Else skulle ta hand om mig. Meget fint! I morgon ska jag bli hämtad igen och får vara med på några lektioner med små barn. Jättespännande!
Efter vårt prat gick jag till domkyrkan och tittade på de magnifika kistorna från danska kunga/drottninghuset från Harald Blåtand och framåt. Undrar hur kul det är att bara bli torrt stoft, ingen kontakt med jorden här inte.
Jag har gått i affärer lite och har ingen större uthållning för sånt. Köpte en sångbok ”Min förste sangbog”.
Egentligen är halva dagen kvar, men jag har väl inte så mycket att göra just nu, mer än att vila, jag är jättetrött i kroppen, och äta en Spandau. Ja, gissa vad det är! Gott och onyttigt var det i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.