Framme i Roskilde.

Till alla som följer varje steg jag tar, så kan jag berätta att jag nu finns installerad på Roskilde Danhostel. Det är stort och jag får gå en bit ute till kök och tv. Jag delar rum med en ännu okänd ”dame”.
Jag har haft en både bra och jobbig resa. Jag sa till en gubbe på tåget som babblade högt att det var en tyst avdelning. Då sa han ”Det bryr inte jag mig om.” Då fick tågpersonalen säga till honom och han är en idiot för alltid i mina ögon. Jag gjorde inget mer, arg var jag, och inom mig tänkte jag ett och annat. Väl i Köpenhamn, kom tåget in på ett sidospår och jag fick bli guidad över spåren. De andra två klättrade själv över spåret. Så kunde inte jag göra med min väska.
Lunch blev det med på Fridas Bodega med Denna Sidan Sundet. Himla trevligt! Vilket bra välkomnande jag fick.
Sen reste jag med regionaltåg och betalade alldeles för mycket, pengar som jag sen fick igen som tur var. Nästa gång ska jag kolla och dubbelkolla priserna.
Nu surfar jag på någons oskyddade trådlösa bredband. Fint att det går. Vandrarhemmet har inget trådlöst själva.
Jag har gått förbi domkyrkan på väg hit. Stort!!! Där blir det 350-årsjubileum i morgon, till minnet av freden i Roskilde.
Nu är jag rätt så trött. Jag ska väl gå en sväng upp till centrum. Behöver mjölk till i morgon. Längtar efter varm choklad med. I morgon åker jag till Holbaek. Får se vad som väntar runt hörnet där.

2 svar på ”Framme i Roskilde.

  1. Ring venligst hurtigst muligt på xxx vedr. mà¸de i morgen med en dansk tale-hà¸rekonsulent

  2. Såklart jag ringer!!! Jättekul!
    Jag ser fram emot att träffa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.