Fullmånar.

I lördags var det fullmåne kl 09.19.36. Den låg vid horisonten runt kl 7.30, så när det var prick fullmåne, syntes den inte längre. Jag undrar hur länge varar fullmånen egentligen? Är det dygnet runtom eller fram till nästa månfas? Kanske vet någon klok människa här det, som kan svara. Jag är i alla fall galen i att fotografera månen. Det är inte alla bilder som blir bra med mina enkla kameror, men några blir jag nöjd med.

beskrivning

beskrivning

beskrivning

Dagen efter fyllde mamma hela 90 år. Fantastiskt att just hon är så gammal. En aktningsvärd ålder. Jag och syrran spelade och sjöng, syrran hade gjort en ny text till en sång. Det blev helt ok trots att vi inte övat tillsammans någongång.
Så nu har jag en mamma som är 90 bast. Märklig känsla. Är då också jag gammal? Hm…
Och inte fick vi vara så många där heller, det var bara jag, syrran och brorsan, som förgyllde dagen där, ihop med mammas man. Tur de har varandra! På onsdag har de varit gifta i 42 år. Vi hoppas kunna fira henne mer i sommar, kanske kan vi ses ute då. Kanske får vi kramas då med. Kanske. Många kanske. De har i alla fall nu fått sin första spruta i onsdags och väntar på den andra till 17 mars.

Och var väntar jag på då? Jag vill också få en vaccination eller två. I mitten av mars ska de börja med fas 2 i Stockholm. Vi ska få brev när vi kan boka tid. Och jag förstår att det finns många som väntar och väntar. Behoven är såklart olika stora också i åldersgruppen 65 år och äldre. Från mitt år 1956 då. Det är jag glad för. Varje dag på jobbet är en oro. Många som arbetar på skolan har varit sjuka och nu är det fler barn som drabbas.
Jag har munskydd och visir. En elev sa att jag liknade en doktor. ”Kalla mig doktor Dana”, sa jag då.

Idag måndag 1 mars, börjar mitt sista sportlov. Januari och februari har äntligen tagit slut. Och mars, april, maj ska väl också gå. I mitten av juni är det min sista arbetsdag i skolan om allt går som det ska.

beskrivning

Veckans horoskåp siar om ett stort uppdrag, med riklig belöning, men än har det inte dykt upp något, om de inte menar styrelsearbete i HSB-föreningen här. Träning däremot är på programmet, jag har börjat en ny träningsomgång på rehabgymmet. Tack och lov att jag får gå där. Annars skulle jag ligga risigt till. Det gör jag ju i och för sig redan… hahaha… Och kanske är arbetet som åsyftas att jag syltar och saftar den här veckan. Det blir en riklig belöning av det stora jobbet att plocka allt.
Fast helst hade jag blivit kontaktad av någon som vill att jag översättter något från danska eller engelska eller korrekturläser något. Det skulle jag gärna vilja göra.

Men först är det skolan som ska avslutas. Inte påbörjas. Jag har börjat gå igenom kortspel och material som varit så roligt att hålla på med. Barnen i skolan ska få göra det som går och sedan blir det väl packat eller nåt. Jag har gjort fyra skyltar: TA HEM, SPARA, GE BORT, KASTA.

beskrivning

beskrivning

Nu är det i alla fall vår. Jag köper blommor och gottar mig i det. Och jag hinner vara hemma och njuta dem. Och träna. Och göra det som står på post-it-lapparna jag har skrivit. Så jag inte såsar ihop på lovet. Fast det gör jag nog ändå, fast jag inte skulle.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.