Ekorrar, sylt och skrivande!

Ekorrar. Idag har jag haft besök av ett par ekorrar som mumsat på fågelfrön jag har lagt ut på fönsterbrädan. Ekorrarna är så fina och orädda fast jag stå där alldeles intill och tar kort på dem. Sedan svingar de sig fram bland tallarna här utanför så att grenarna gungar vilt. De tar sig fram helt oförskräckt på väggen, tre våningar upp och kastar sig mellan huset och träden.
Jag har kokat lingonsylt idag. Lingondoften är fin. Jag har en påse till jag behöver koka. Kanske gör jag det sen, behöver handla mer socker.
Nu har jag druckit lite gin för att fira helgen, kanske som belöning med, för att jag jobbat på så bra:
Jag har skrivit i stort sett klart till blogstafetten och har börjat med VG-uppgiften i danskan. Jag ska översätta en novell och det går rätt så lätt. Sedan ska jag göra kommentarer om översättningen med. Har ingen brådska med det.
Brådska börjar jag känna lite, lite med dikterna som ska lämnas in till förlaget i sitt slutgiltiga skick, i slutet av februari senast. När blir jag helt klar? Tänk om jag inte ser vad som behöver ändras för att bli så bra som det går. Ska alla dikterna verkligen vara med? Lite läskigt är det med att behöva lämna en slutgiltig text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.