Listor, listor!

Jag har en del saker kvar att göra i lägenheten. En del ska jag själv göra, t ex måla och sätta handtag i innerdörrarna. Annat ska HSB göra, t ex byta ett element. HSB har tagit fem månader på sig hittills och det enda som hänt är att ett element ligger på golvet i rätt rum. De har nog inga checklistor att följa inför ett jobb och verkar så ineffektiva. Det är konstigt. Inte som en annan firma. Jag ringde kl 15.45 i förrgår och önskade ett byte av badrumsdörr och karm. Kl 7.25 igår ringde de och sa att de kommer. Kl 13.30 var allt klart!

För att hålla reda på allt skriver jag mina listor och bockar av allteftersom något blir klart. De ger mig en överblick och jag slipper känna en stress av att missa något. Lycka är att skriva en ny lista med nya utmaningar. I love listor!

beskrivning

I förrgår tog jag mig tid att förbereda en målning i köket. Väggen ovanför min bakbänk skulle bli varmgrå, som resten av köksdelen. Pulsen går upp när jag ska göra något. Undrar om det beror på en rädsla för att misslyckas och göra fel? Troligen. Det är i alla fall en anspänning.
Först maska av med maskeringstejp, så jag inte målar på fel ställe runtom. Det brukar jag göra ändå. Sedan spackla lite. Och slipa. Därefter fixa rollen och öppna färgburken och sätta igång. Måla två gånger. Färgen torkar snabbt, så det blir gjort ganska fort sen, bara jag sätter igång. Och däremellan vila och göra annat. Det kan ta lång tid att komma till skott och sen att bli klar. Tur att jag bara behöver svara inför mig själv om och hur jag utför jobbet.

Ju äldre jag blir, desto svårare att sätta igång med ett projekt. Bästa igångsättningshjälpen är inte att ha en inre pådrivare, utan ibland räcker det att någon ska komma på besök. Då får jag lättare energi att sätta igång och fortsätta göra fint här.
Och nu ett par svängar ner till källaren för att ställa bort lite grejor. Får se om mer går att få in där… annars vet jag inte. Oj oj, där behöver också rensas. Igen!

Fortfarande gäller det för mig att fundera på, ta mina ägodelar och väga dem i handen, om de verkligen behöver vara kvar i mitt liv. Feng shui, som en yttre mental rensning, likaväl som en inre mental rensning, terapi, behövs emellanåt. Än så länge har jag inte saknat något jag har gjort mig av med. Bara en fin bokhylla. Lite. Tur att jag behöll mitt lilla skrivbord. Det ska till jobbet ett tag, tills jag vet var det passar bättre.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.