Mest städdag idag.

Jag har köpt en grej på Ikea igår, att ställa min bärbara dator på, när jag sitter i sängen och skriver. Det är som en plastbricka med en formbar kudde undertill, som formar sig efter benen.
Jag skriver mina listor över vad jag ska göra i helgen. Det står mest städa, städa, städa, tvätta, städa. Och handla mjöl och baka bröd. Får se om jag kommer dithän. Ett besök borta är också inplanerat.
Jag slänger ett öga på budgeten. Den rymmer varken pengar till julklappar eller nya kläder. Skönt, så slipper jag tänka på sånt. Maten är viktigast till jul.
Jul. Julklappar. Jaha. Så har jag börjat tänka på sånt nu. Och nästa helg är det advent. Jag tycker om den tiden. Pynta lagom mycket. Baka lite. Och på måndag ska jag äntligen få bort de gamla elementen i två rum. Då kan jag måla bakom väggen där och få mer ordning.
När tar jag mig tid till att skriva och dikta? Jag har svårt att få ro till att lyssna inåt och höra om det finns något som vill ut. Så mycket annat står i vägen och stör. Tiden är ändlig. Vad är viktigast för mig just nu? Städa. Och baka. Idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.