Decemberfirande.

beskrivning

Jag bakar lussekatter, för jag ska fira min födelsedag andra advent. Inte för att jag fyller år den dagen, men för att jag är hemma i lugn och ro. Och jag vill dessutom ha lussebullar till Lucia tredje advent. Vad passar väl då bättre än att baka lite innan dess!

beskrivning

Jag har bestämt mig för att baka en tårta. En rosa prinsesstårta. Det gillar de flesta! Jag gör en botten som blir riktigt fin och med egengjord hallonsylt från landet, det mesta är ekologiska ingredienser i tårtan. Men skalet är köpt, bara att kavla ut lite och lägga på. Jag gör en ros av lite rester som jag skurit bort.
Söndagskalasets mysterium kvarstår: Hur kommer det sig att min släkt börjar skära upp tårtan och äta av den utan att jag är med? Det är oartigt. Jag håller fortfarande på att fixa i köket. Och vem äter upp rosen? Ingen vill berätta det, men jag har mina aningar.

beskrivning

Sånt här blir jag mest rörd av. Mitt barnbarn som ritat….. och

beskrivning

…. pepparkakor som min dotter har bakat.

beskrivning

På självaste födelsedagen åker jag in till stan efter jobbet, med en kär vän. Vi går på terapibio och sen ut och äter lite och dricker lite vin. Promenaden till centralen, genom gamla stan är bedårande vacker, med Stockholm i ljus. Här är Tyska kyrkan.

beskrivning

Och här är inne på Centralen, nästan som en kyrka det med, medan jag väntar på pendeltåget hem.
Så fint att det finns människor som pyntar och julfixar till allas glädje. Så fint det blir ser jag. Ser du det med? Jag gläds åt traditionerna. Inte alltid orkar jag fixa. Men ibland gör jag det.
Jag går upp och tittar på Lucia på tv nu på morgonen. Det är vackert, så berörande vissa ögonblick och fina sånger och skön musik. Jag förvånas över applåderna bara. Är det en upplevelse av Lucia, musik, ljus och traditioner vi får, eller är det ett uppträdande? Nå, det är bara en undring. Jag vet vad jag tror.
God tredje advent och fin Lucia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.