Att börja med det nya året.

Nytt år, nya löften? Nej, inga löften, det räcker med ett nytt år.
Jag kan skriva, släktforska, resa till Tyskland och Danmark, se på tv, träna, fotografera, sköta hus och trädgård i norr, översätta mer av Rumi, vara god man ett år till, vara tacksam för allt som är.

beskrivning

Men kan jag ge ut mina sånger i ett gott skick i år?
Sy något?
Sticka igen?
Brodera klart kudden?
Sköta om min hälsa bättre?
Skriva boken som jag så länge tänkt?
Öva att spela piano och flöjt tillräckligt bra?
Göra klart, avsluta påbörjade projekt?
Det vet jag inte. Troligen inte. Saknar liksom lust och energi.

En del av mig själv, har jag tappat bort genom åren. En del förmågor och intressen kommer inte tillbaka. Inte heller vänner som lämnat. Tomt är det. Lika bra att vänja sig vid tystnaden och bli tyst själv.

beskrivning

Jag skulle behöva gå igenom allt jag äger och har, för att kanske få mer överblick och ro i mig. Bara att sätta igång, även om jag har svårt att göra mig av saker. Jag är ju en samlare. Javisst ja! Det var ju det jag skulle göra nu i vintertiden. Gå igenom källaren och det extra förrådet jag hyr. Och sortera släktforskningens brev och foton i bättre, stapelbara lådor.
Jag har att göra alltså!

Men vem blir nästa gästbloggare här på hemsidan? Den får gärna höra av sig till mig.

beskrivning

ABC för 2024.

Ja, vad kan man egentligen önska, förvänta sig, vilja, välja med ett nytt år? Ibland är det jag som styr och bestämmer, ibland är det inte i min makt. Jag kan önska. Magiskt tänkande kan vara bra att ha. Magi, poesi och böner kan hjälpa på vägen. Guds vilja finns också med i det hela.
Mitt ABC handlar om… ja vad? Min önskade väg? Fullfölja drömmar? Göra det jag vill och blir glad av? Bli klar med något ännu ofärdigt? Ibland räcker inte bokstäverna till och ibland är det svårt att komma på något som låter vettigt. Och jag vill påminna alla om att det här är en lek. En ord- och bokstavslek, samtidigt som det finns ett allvar i den, en riktning.
Det står inget om kärlek, ömhet och värme ser jag. Jag har medvetet valt bort det. Kan bli en bonus. Eller börja med mig själv, om och om igen. Mamma är inte här längre att ge mig den villkorslösa kärleken. Har jag fått tillräckligt av den att räcka resten av livet? Här är en utvecklingspunkt att undersöka närmare vid tillfälle.
Jag hoppas i alla fall att livet, som inte lovar oss någonting, ändå kan kännas gott de flesta dagarna och att familj och vänner finns där, för mig, för dig, för oss.
Hur skulle ditt ABC se ut?

A – allvar
B – båtliv
C – chilla
D – Danmark, alltid till Danmark
E – energi
F – flagga i flaggstången
G – gymma
H – hälsan
I – isolera i köket
J – järnbristen åtgärdas
K – klocka renoveras
L – lust och lek
M – måla
N – nykterhet
O – orka
P – promenera
Q – qallbad
R – rensa ute och inne
S – sjunga in sångerna
T – Tyskland
U – upptäcka mer om släkten
V – vilja
X – okänd faktor
Y – yllesockor
Z – zpara
Å – återses
Ä – äventyr på älven
Ö – önska fred: Ryssland ut ut Ukraina! Fred i Ukraina på Ukrainas villkor!

beskrivning