Det inre batteriet.

Idag är jag hemma, behöver vila och öka energin på något sätt. I en bild jag har inom mig, ligger batterinivån på endast 15 %. Det är inte tillräckligt för att göra allt jag behöver göra.
Mitt inre batteri laddas numera ur snabbt och tar lång tid på sig att ladda. Det blir inte fulladdat heller längre. Ett gammalt batteri tappar sina förmågor och blir sämre. Där är jag.
Bilen fick ett nytt batteri i vintras. Det var helt nödvändigt, för att kunna starta i det kalla vädret. Men mitt inre batteri får köra på bäst det går. Och en del dagar går det bara inte.
Tecknen på att mitt inre batteri är dåligt är flera och projektionerna jag har för att se hur jag mår, kollas av med min sak-termometer på bilen, datorn och diskbänken. Andra tecken på att jag är sliten är att jag äter sämre. Jag lagar mat, som ska gå snabbt. Omsorgen saknas, även om jag kan tycka att det är gott ändå.
Jag går inte mina vanliga promenader. Jag har svårt att komma ut. Sitter inne för energin är inte där. Lusten finns inte. Duktiga Dana är inte duktig.
Men framförallt är det på diskbänken det syns. Jag tar inte bort efter mig. Disken samlas i en eller två högar. Jag kommer in i köket – och går ut därifrån.
Jag får ju le åt mig själv. Inget kommer ändras förrän jag gör något åt det. Men min inre städerska har också lagt av.
I bästa fall tar jag och gör något litet – bättre än inget. Fyller en diskmaskin. Diskar av stekpannan. Torkar av en bit av diskbänken. Och det kan ta några timmar. Lite, lite i taget. Jag förstår att jag behöver ha tålamod med mig själv.
Jag är övertygad om att det kommer bli bättre. Jag hoppas i alla fall verkligen det, för jag har så mycket roligt att se fram emot.
Jag får vara nöjd med att terminen snart är slut. Mina skolsaker ska packas ihop och flyttas hem. Att jag måste vila mellan mina sista skoldagar, får jag kalla att acceptera läget.
Och nej, det blir ingen bild från en stökig diskbänk. Så roligt blir det inte!
Men det ska bli en ny dator med ett sprillans nytt batteri. Det blir roligt! Då fylls nog mitt inre batteri på. Och då blir nog diskbänken ren och fin ett tag igen. Rena rama dominospelet här alltså.

Klart, men inte klart.

beskrivning

Så togs arbetshissen bort idag, förankringen i balkongtaket hos mig skruvades och sågades bort. Det sågades lister som passades in. Det torkades av och sopades upp. Jag tittade nöjt på, tackade männen och berömde deras arbetsinsats.
Spärren på balkongdörren togs också bort. Men… stopp!
Jag får inte använda balkongen förrän den blivit besiktigad och godkänd. Händer tidigast om en månad. Snopet med den väntan.
Nå, jag kunde skura fönstret där i alla fall, för dörren öppnas inåt. Men hur ska jag kunna hålla mig borta? Hm…

beskrivning

Säger upp mig idag.

beskrivning

Idag är det dags. Jag ska säga upp mig från mitt arbete. Sånt har jag gjort många gånger tidigare, men aldrig förr för att jag ska sluta arbeta i skolan.
Det känns Pirrigt. Märkligt. Spännande. Konstigt. Overkligt. Allt.
Jag är inte så himla gammal, men jag är mätt och mogen. Och jag kommer helt säkert att sakna alla de fina barnen. Men det går inte att både sluta och vara kvar i det gamla; en omöjlig kombination.
Så idag lämnar jag in min avskedsansökan. Uppsägningen. Avslutet. Med ett blått band, sa min syster. Jag lyssnar på henne. Tog det jag hade, ett blått och gult band, högtidligt knutet runt.
Ännu är terminen inte slut. Det är fortfarande en del arbetsdagar kvar. Men inte så många veckor. Bara en dryg månad kvar av min sista vår, mitt sista år i skolan.

beskrivning

Första maj 2021.

beskrivning

Hujedamej, vilket arbete det är att sluta arbeta. 1:a Majas och Danas sånger är så många.
I drottninghumlornas surrtid kommer en del av min sångskatt tas väl omhand av skolans musiklärare. Ett, två, tre kanske jag kommer tillbaka en dag och sjunger med någon klass igen, för musiken fyller fortfarande.
Tack vare musiken kom jag till skolan som musiklärarvikarie, från arbetet som plockare, truckförare och vicevicegruppchef på Åhlén&Holms centrallager.
Jag får passa på att sjunga med barnen i Jordbro bäst jag kan, den tid som är kvar.
En cirkel sluts. ☘️ Gifte mig dessutom 1 maj 1974 – ansöker om pension 1 maj 2021… och alla 1 maj däremellan.
Ha en bra 1 maj alla.
Konstigt nog arbetar de på balkongerna också idag. Arbetarna kommer inte från Sverige.
Vad står Första maj för numera egentligen? Inte arbetarnas högtidsdag längre, fast det är.