Kastat yxan, men inte i sjön.

Jag har slarvat bort en yxa. Kanske ligger den ute på tomten någonstans bland allt sly. Ja, då har jag ju kastat yxan i sjön kanske, där ligger den i så fall till ingen nytta. Nu har jag köpt inte bara en yxa, utan två! En traditionell yxmodell till att klyva ved med, med långt skaft och en nyare modell, liten och med nåt slags plastskaft. ”Glömmer du den ute, så sväller inte skaftet…” sa försäljaren och det var ju bra sagt av honom.
Nu gäller det att öva att klyva vedträn då. Jag har provhuggit och oj, vad det var kul! Utom när jag missar och träffar huggkubben och fastnar där… hm…
Jag gör mina saker och låter mig inte helt stressas av att tiden går. Jag målar på ett oavslutat hörn på framsidan av huset. Tvättar bilen. Bakar bullar. Putsar lite fönster. Gör klart. Förbereder hemfärden mentalt. Nu skriver jag mina listor så här:
Jag vill verkligen …. innan jag åker hem.
Då känner jag en tydligare skillnad mellan lust och mildare tvång inför det som blir kvar att göra, till en annan sommar.

Mina nya yxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.