I helgen kommer…

…Monika Thormann vara gästbloggare! Hon arbetar på S:t Eriks gymnasium och undervisar i svenska och religion. Vi är uppvuxna i Handen båda två.
Monika är lillasyster till en av mina då bästa vänner, som jag gick tillsammans med på låg- och mellanstadiet. Familjen hade, liksom min, tyska rötter. De var frisksportare. Jag fick följa med familjen någon gång till slottet på Stensund och några gånger till Magelungen för att paddla kanot. Jag tror inte jag pratade med Monika alls vid de tillfällena. Hon var ju liten! Dessutom hade hon en kamrat som hon höll ihop med i vått och torrt. DET minns jag. Och jag minns hennes mammas supergoda surdegsbröd, som smälte i munnen. Det var en fest att komma hem till deras familj och få bli bjuden på det.
Monika minns att hon beundrade mig och min storasyster för att vi sjöng så bra. Hon var hemma hos oss en gång och vi satt och sjöng och någon – måste ha varit min syrra då – spelade gitarr och det var så mysigt.

2003 skrev Monika en barnbok, Kristine, om sin mammas uppväxt i krigets Tyskland. Den läste jag för några år sedan och återfann sedan både henne och storasyster på facebook.
Monika skriver på sin egen blogg. Hon har skrivit en del noveller med som blivit publicerade i ett läromedel som heter Tackla. Och det senaste är hennes skoldikter, som osar av frustrationerna av att det finns så mycket i skolan, som inte fungerar. De är pang på! Jag gillar att läsa dem. Hoppas ni gör det också!
Välkommen hit, Monika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.